טכנאי מחשבים- למה צריך אותו?

אם הטלוויזיה תפסיק לעבוד אנחנו נתעצבן, אם המקרר "יכריז שביתה" אנחנו בהחלט נהיה בבעיה לא נעימה, אך אם נמצא את עצמנו עם מחשב תקול אנחנו אבודים, לא סתם עצבניים או מתוסכלים, לרובנו כנראה שתופסק יחד עם כיבוי המחשב היכולת להמשיך את שגרת יומנו, ולכן סטטיסטית המחשב הוא המכשיר החשמלי אליו

אם הטלוויזיה תפסיק לעבוד אנחנו נתעצבן, אם המקרר "יכריז שביתה" אנחנו בהחלט נהיה בבעיה לא נעימה, אך אם נמצא את עצמנו עם מחשב תקול אנחנו אבודים, לא סתם עצבניים או מתוסכלים, לרובנו כנראה שתופסק יחד עם כיבוי המחשב היכולת להמשיך את שגרת יומנו, ולכן סטטיסטית המחשב הוא המכשיר החשמלי אליו אנחנו הקשורים אליו ביותר.
בשל חשיבות ערכו של המחשב בחיינו, אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו לעבור יותר מידי זמן ללא המחשב, רבים מאיתנו תולים את העבודה שלנו, הלימודים וההתקשרות שלנו עם העולם – במחשב, ואם נהיה לחלוטין כנים עם עצמנו, נבים כנראה שאנחנו גם מכורים לו קשות. כאשר מחשב מתקלקל לא מחכים הרבה, מזעיקים טכנאי מחשבים, אבל לא כל אחד, כזה שאנחנו יודעים שיעשה את העבודה נכון ומהר.

טכנאי מחשבים

טכנאי מחשבים לבית

הבעיות הנפוצות ביותר בגינן מזעיקים טכנאי לתיקון מחשבים לבית  הן:
1.    תקלות תפעול בסיסיות, למשל כאשר המחשב יוצר רעשים חזקים מבדרך כלל, כשהמחשב נתקע, מגיב לאט או שהוא פשוט לא נדלק.
2.    המחשבים של היום מכילים תוכנות מספיק משוכללות בשביל להתריע מפני חדירות של האקרים או וירוסים שונים, אך רבים מאיתנו פשוט לא יודעים מה לעשות כשזה קורה. למשל במקרה של וירוס, רבים מהמקרים שהמחשב מתריע על וירוס שחדר למחשב אך גם לאחר שחשבנו שנפטרנו ממנו, הבעיות שנובעות ממנו חוזרות על עצמן ואנחנו חסרי אונים.
3.    שדרוג המחשב הוא גם סיבה די נפוצה להזמנת טכנאי מחשבים, רבים המבקשים לבצע עם המחשב משימות החדשות לו, יצטרכו להוסיף לו רכיבי חומרה, כמו למשל הגדלת זיכרון המחשב.
4.    פנייה לטכנאי מחשבים לאו דווקא חייבת להיות על מנת להזמין אותו הביתה, פניה טלפונית לצורך התייעצות או לקיחת המחשב למעבדה לצורך כך, הם צעדים לגיטימיים שרבים מהאנשים עושים, וזאת על מנת ללמוד יותר על המחשב, , כיצד מתפעלים יישומי מולטימדיה, הורדות שונות, להכיר בו תוכנות יותר לעומק, ועוד.

טכנאי מחשבים קבוע?

רוב האנשים נצמדים לטכנאי מחשבים אחד, ובכל תקלה או שאלה פונים אליו. לא חסרים טכנאי מחשבים בשוק שהינם אמינים ומקצועיים מספיק בשביל לדבוק בם, אך כמו בכל עסק אחר, גם פה ישנם יוצאים מן הכלל. אחת הדרכים לוודא שהטכנאי מחשבים שלכם אמין הוא לבדוק טווחי מחירים של ביקורי טכנאים בבית, תיקון או הפעלת חלקים במחשב ולהשוות אותם למחיר בו נוקב הטכנאי. כך למשל:
•    ביקור של טכנאי – כמו אנשי מקצוע רבים אחרים, עולה כסף, גם אם לא בוצע דבר והמחשב נותר באותו המצב. ביקור טכנאי בבית לא צריך לעלות יותר מ-200 שקל.
•    החלפה של ספק כוח או מעבד – עם הזמן מחשבים, שלרוב נמצאים במצב דלוק ימים רבים ברציפות, ניזוקים, כל פעם ברכיב אחר, אך הרכיבים הנפוצים ביותר להתקלקלות הם המעבד וספק הכוח. הפתרון היחידי לכך הוא החלפתו בחדש, החלפת ספק הכוח אמורה לעלות בסביבות ה-200 שקל, אך המעבד שהינו רכיב יקר יותר יעלה בסביבות ה-350 שקל.
•    החלפה של מערכת קירור – הרעשים הטורדניים שמחשבים פולטים בעקבות עבודה במהלך רוב שעות היום, הם עדות לעבודה מאומצת את מערכת הקירור של המחשב המורכבת משלושה מאווררים שונים, גם מערכת זו נוטה להתקלקל בשלב מסוים והחלפה שלה אמורה לעלות בסביבות ה-300 שקל, עם זאת המחיר תלוי בגודל המאוורר ולכן המחיר גמיש.
•    דיסק קשיח – התקנת דיסק קשיח במחשב לשדרוגו והגדלת נפח הזיכרון שלו, היא גם סיבה בגינה רבים מבעלי המחשבים מזעיקים טכנאי, גם התקנה זו לא צריכה לעלות מעל 300 שקל.

    Scroll to top caret